Mediáció a pandémia után, hogyan tovább, mik a tanulságok?

Eseményi időpontja: 2020.06.20. 10:00 – 2020.06.20. 14:00:00 Az OME online konferenciája. Helyszín: Online – Zoom

Mennyiben befolyásolta a pandémiás helyzet a hazai mediáció helyzetét, hogyan élték meg tagjaink a válsághelyzetet: tanulságok, hogyan tovább, aktualitások – online mediációs konferencia az Országos Mediációs Egyesület szervezésében.

Az Országos Mediációs Egyesület (OME) fontosnak tartja, hogy szót váltsunk az egyesület tagjaival, valamint minden olyan kollégánkkal, akik több vagy kevesebb munkával élték át a vészhelyzet első szakaszát. Mire tanít valamennyiünket az eltel több, mint három hónap? Mi már a jövő tennivalóira, az előttünk álló feladatokra koncentrálunk. Ilyen lehet például a kormány mostani rendelete, amely létrehozná az iskolai rendőrséget. Gondoljunk a munka világának gyökeres átalakulására, az otthoni munka mennyiben változtatta meg a munkavállalók helyzetét, mennyiben érvényesül védelmük a túlsúllyal rendelkező munkáltatókkal szemben. Természetesen minden emberi, közösségi, területi kapcsolatokban újabb és újabb konfliktusok generálódnak a válság következtében. Készen áll-e a hazai AVR, ezen belül a mediáció az újabb konfliktusok békés kezelésére?

Konferenciánkra bárki jelentkezhet, de a szabad helyek száma limitált, maximum 100 főt tudunk fogadni (a jelentkezéseket a regisztráció időbeni sorrendjében vesszük figyelembe). A konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A konferencián való részvételért a mediátoroknak 10 továbbképzési kreditpontot adunk.

Minden előadás után 5 percet biztosítunk a kérdésekre, illetve a véleményekre.

Program (a programváltoztatás és bővítés jogát fenntartjuk)

10.00 – 10.10 Megnyitás – Dr. Gulyás Kálmán mediátor, az OME elnökének nyitó gondolatai a hazai konfliktuskezelés helyzetéről.

1./ 10.10 – 10.30 dr. Inzelt Éva a Budapesti Békéltető Testület elnöke: milyen hatással volt a vírusjárvány a fogyasztóvédelmi ügyek kezelésére, az eddig követett eljárási protokoll mennyiben változik meg?

2./ 10.35 – 10.55 dr. Gyulai Edina, senior mediátor: Mi lesz velünk, ha a maszk lekerül

3./ 11.00 – 11.20 dr. Krémer András, az OME alelnöke: Hol tart az iskolai konfliktuskezelés? Mi hat az iskolai konfliktusokra?

4./ 11.25 – 11.55 dr. Németh Zoltán a KEMI elnöke, A mediációs piackutatásának bemutatása,

5./ 12.00 – 12.20 dr. Kiss Károly, az OME alelnöke: Milyen szerepe lehet a mindenkori kormányzatnak az alternatív vitarendezés megerősödésében, fejlődésében?

6./ 12.25 – 12.45 dr. Kohlhoffer Mizser Csilla, mediátor: Online mediáció tapasztalatai, ha v olt ilyen és azt kérjük fel, aki csinált ilyent!

7./ 12.50 – 1310 Liebenau András az OME elnökség tagja: A gazdaság, a bankszektor és a pandémia, a kialakult helyzet generált-e újabb konfliktusokat vagy minden maradt a régiben?

8./ 13.15 – 14.00 Kérdések és válaszok, párbeszéd

A beszélgetést moderálja: dr. Krémer András A konferencia Zoom alkalmazással kerül megtartásra, a résztvevőknek a linket az esemény előtt küldjük. Kérdés esetén kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a mediator_gk@mediacio.hu  e-mail címen!