Tisztelt Mediátorok, Kollégák!

A 2021-es év első hónapjának közepén – remélem még nem késtem el – kívánok nagyon sikeres új esztendőt, sok felkérést, munkát, amelynek következtében az általad végzett közvetítés/mediáció és más alternatív vitarendezési eljárás békésebbé, szebbé teszi hazai világunkat még ebben a pandémiás időszakban is.

Így az év elején két dologra szeretném felhívni figyelmeteket:

1./ A 2002. évi LV. törvény alapján január 31-ig le kell adnotok, meg kell küldenetek az Igazságügyi Minisztériumnak a 2020-as évről szóló jelentéseteket. A formanyomtatvány az IM honlapjáról letölthető, illetve faxon, levélvben, de e-mailben is elküldhető. Segítségként küldjük az elérhetőséget (https://igazsagugyiinformaciok.kormany.hu/kozvetito-vagyok-kotelezo-adatszolgaltatas-teljesitese)

2./ Amennyiben továbbra is az OME tagjai akartok maradni, akkor felhívom szíves figyelmeteket a tagsággal járó tagdíjfizetési kötelezettségre. Ennek összege 10 év óta változatlan, 6000.- forint/év. Az OME számlaszáma: MagNet Bank 16200010-60313937

3./ Az OME elnöksége javasolja, hogy 2021 tavaszán az online keretek között ismételten találkozzunk a szakma egyik sarkalatos pontjának megbeszélésére:

Az online közvetítésben mennyiben tudjuk érvényesíteni az adatvédelmi kérdéseket? Erről szeretnénk az OME tagságával konzultációt folytatni, ez jó alkalmat biztosítana az online közvetítés etikai kérdéseinek végig gondolására is. Kérlek benneteket, hogy január 31-ig jelezzetek vissza, amennyiben részt vennétek egy ilyen beszélgetésben!

Természetesen örömmel várjuk és fogadjuk tagjaink javaslatait is, hogy milyen más kérdéseket lenne szükséges megbeszélnünk ebben az éveben.

Az OME elnöksége nevében szívélyes üdvözlettel:

dr. Gulyás Kálmán – elnök