OME közgyűlés

MEGHÍVÓ
az Országos Mediációs Egyesület
tisztújító közgyűlésére

A közgyűlés időpontja: 2019. május 31. 9.00. – 9.50. óra közötti időben.

Határozatképtelenség esetén a megismételt közgyűlés időpontja: 2019. május 31. 9.15. óra.
A megismételt közgyűlés azonos napirenddel a jelenlévők számától függetlenül határozatképes!
Helyszín: 1068 Budapest Benczúr utca 45. a Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének (VDSZ) Székháza, IV emeleti nagy tanácsterem.
Megközelíthető az 1 sz. metróval (kisföldalatti), Hősök tere megállótól, a VDSZ székház az utca Városligeti végéhez van közelebb.

Az OME alelnöke javaslatot tesz a közgyűlés tisztségviselőire: levezető elnökre, jegyzőkönyvvezetőre. A jelenlévők nyílt szavazással döntenek a javaslatról.

A javasolt napirendi pontok:
1. Az elnökség szakmai beszámolója a 2018. évről, kérdések, vita, a beszámoló elfogadása/elvetése
Előadó: dr. Gulyás Kálmán az OME elnök
2. Az elnökség pénzügyi beszámolója a 2018. évről, kérdések, vita, a beszámoló elfogadása/elvetése
Előadó: Rovenszki Pálma könyvelő
3. Javaslat az OME éves tagdíjának 6000.- forintról 8000.- forintra történő emelésére. Indoklás: Az OME minden rendezvénye – kivéve az éves konferenciát – ingyenes és ezt a jövőben is szeretnénk megtartani. Az új székhelyünk használata – a korábbi évekkel ellentétben – pénzbe kerül. Ahhoz, hogy javítsuk a tájékoztatásunkat szintén pénzre van szükségünk.
Előadó: OME elnöke
4. Az elnökség tájékoztatása, a 2018. évi tagdíjfizetési tapasztalatokról.
Eladó: dr. Gulyás Kálmán OME elnök,
5. Az OME új elnökségének megválasztása a hatályos Alapszabálya alapján az alábbiak szerint:
„Alapszabály 8.4 A tisztségviselők megválasztása titkosan történik. Az elnökség tagjait a közgyűlés jelöli megválasztásra. Az elnökségi tagok jelölésére az elnökségi tagok megválasztására összehívott közgyűlésre vonatkozó meghívóban kell fölhívni a rendes tagokat, akik jelöléseiket írásban, legkésőbb a közgyűlés megkezdése előtt a helyszínen adhatják le. Az a rendes tag tekinthető elnökségi tagjelöltnek, aki a rendes tagok legalább 10%-a javasol a jelölésre. A megválasztott elnökség soraiból az elnökség választja meg az elnököt és a két alelnököt.”
Előadó: levezető elnök
6. Javaslat az OME 3 tagból álló Etikai Bizottságára.
Előadó: OME elnöke
7. Javaslat a 2019/20. évi szakmai terveire, tematikus programjaira
8. Előadó: az OME új elnöke
9. Egyebek

Amennyiben bármilyen kérdésük van a közgyűléssel vagy OME tagságukkal kapcsolatban, kérjük, forduljanak hozzánk bizalommal a kozvetito@mediacio.hu vagy mediator_gk@mediacio.hu e-mail címen.
A közgyűlés/konferencia létszámnak megfelelő terem/helyszíne biztosítása miatt a részvételület visszajelezni 2019. május 15. napjáig a kozvetito@mediacio.hu vagy mediator_gk@mediacio.hu e-mail címre kérjük.
Reméljük, hogy sok kollégánkkal találkozhatunk a közgyűlésén!
Kérjük, hogy az Egyesületi éves tagdíj átutalással (MagNetBank: 16200010-60313937 ) vagy a Közgyűlésen készpénzben legyen szíves rendezni.
Tájékoztatjuk tagjainkat/kollégáinkat, hogy ugyanezen a napon, 2019. május 31-én tartandó konferenciáról, melyet a Bírók a Mediációért Egyesülettel közösen, 10.00. órakor, „A mediáció a változások sodrában 2019-ben” címmel tartunk. A konferencia részletes programját külön meghívó tartalmazza.
Budapest, 2019. április 29.
Üdvözlettel:

dr. Gulyás Kálmán
elnök